Sveriges största låneförmedlare


Vi har uppdaterat listan över låneförmedlare: 2024-03-03. Börja jämföra här för att försöka hitta den bästa låneförmedlaren 2024 för just dig!
Innehåller annonslänkar
Advisa Bästa låneformedlare
  • Ränta: 3,06% – 29,99%
  • Belopp: 5000kr - 600.000kr
  • Löptid: 1mån - 20år
  • Jämför helt gratis!
Mer info →
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% – 29,99% (Uppdaterat januari 2021).
Kommentar:
Advisa grundades redan 2011 och har sedan dess vuxit till en av Sveriges största låneförmedlare och som idag ägs av Sambla Group AB. Advisa jämför enligt deras hemsida 40 långivare med endast 1 kreditupplysning hos UC. Det står även att det är gratis att jämföra, det vill säga ansöka för att se vilka låneerbjudanden man eventuellt kan få.

Sveriges största låneförmedlare är lite olika beroende på hur man räknar. Här kommer vi gå igenom vilka som vi tror är de största. Då flera företag har flera varumärken under samma bolag så blir det lite svårt att verkligen veta men vi tar det från början. Vi kollar vad de skriver själva på sin hemsida och sedan vad dom omsätter.

Jämför sveriges största låneförmedlare

I listan här ovan kan du jämföra några av sveriges största låneförmedlare mot varandra. Men innan det kan du läsa mer om vad man kan tänka på när man ska jämföra låneförmedlare:Att välja rätt låneförmedlare som passar dina behov bäst

När du väljer en låneförmedlare, leta efter en som har ett gott rykte och transparenta processer. Läs recensioner och kundomdömen, och kontrollera deras samarbetspartners för att få en uppfattning om deras omfattning och objektivitet. Det är också viktigt att säkerställa att förmedlaren är licensierad och följer gällande lagar och regler för konsumentkrediter.

Vad gör en låneförmedlare?

En låneförmedlare jämför och presenterar olika lånealternativ från flera banker och kreditinstitut. De hjälper till att sammanställa och jämföra erbjudanden baserade på låntagarens ekonomiska situation och behov. Detta innebär att låntagaren får en bredare överblick av tillgängliga lån och kan göra en mer informerad beslut. De största förmedlarna i Sverige har vanligtvis samarbetsavtal med ett flertal banker och kreditinstitut, vilket ger dem tillgång till ett stort utbud av lånealternativ.

Fördelar med att använda en låneförmedlare

Att använda en låneförmedlare kan erbjuda flera fördelar jämfört med att direkt ansöka om lån hos individuella banker eller långivare:

  • Tidsbesparing: Genom att använda en låneförmedlare slipper du själv kontakta flera banker och jämföra erbjudanden, vilket kan vara tidskrävande.
  • Bredare Jämförelse: Låneförmedlare ger dig tillgång till ett större utbud av lånealternativ, vilket ökar chansen att hitta ett lån med fördelaktiga villkor.
  • Anpassade Låneförslag: Förmedlaren kan erbjuda skräddarsydda förslag baserade på din ekonomiska situation och dina behov.

Vad bör man tänka på när man använder en låneförmedlare?

Trots de många fördelarna är det viktigt att vara medveten om vissa aspekter när man använder en låneförmedlare:

  • Kreditupplysningar: Vissa låneförmedlare kan göra en kreditupplysning som en del av deras process. Det är viktigt att förstå hur detta kan påverka din kreditvärdighet.
  • Kostnader och Avgifter: Se till att du förstår eventuella avgifter eller kostnader som är förknippade med att använda låneförmedlarens tjänster.
  • Objektivitet: Även om låneförmedlare ger en jämförelse av olika erbjudanden, är det viktigt att komma ihåg att de kan ha samarbetsavtal med vissa banker och långivare.

Sammanfattning av Sveriges största låneförmedlare

Sammantaget erbjuder Sveriges största låneförmedlare en värdefull tjänst för de som söker lån. Genom att jämföra erbjudanden från flera långivare, kan de hjälpa dig att hitta det mest fördelaktiga lånet som passar dina behov. Det är dock viktigt att noggrant överväga de olika aspekterna av att använda en låneförmedlare och att göra ett välgrundat beslut baserat på din personliga finansiella situation.