Privatlån


Vi har uppdaterat listan över låneförmedlare: 2024-06-13. Börja jämföra här för att försöka hitta den bästa låneförmedlaren 2024 för just dig!
Innehåller annonslänkar
Zmarta låneförmedlare
 • Ränta: 5,20% – 29,40%
 • Belopp: 10000kr - 600.000kr
 • Löptid: 1mån - 20år
 • Kostnadsfritt att jämföra!
Till låneförmedlare →
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 180 000 kr med 10 år löptid, nominell ränta 7,95 % med 0 kr i startavgift/aviavgift blir den effektiva räntan 8,25 %. Totalt belopp att betala 261 497 kr fördelat på 120 avbetalningar ger en månadskostnad på 2 179 kr. Uppdaterat 2023-11-01. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,4 %. Räntespann 5,20-29,40%. Din ansökan skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil.
Kommentar:
Zmarta har vuxit till att bli en gigant inom låneförmedling och som ägs av Bauer Media Group sedan 2016. På deras hemsida kan du se vilka banker och långivare som dem jämför när du skickar in en ansökan. Bauer Media Group äger även låneförmedlaren Freedom Finance som är en mer renodlad låneförmedlare då Zmarta även jämföra försäkringar, elavtal med mera. Vilket Freedom Finance inte gör. Zmarta hjälper enligt deras hemsida ca 50.000 att jämföra lån varje år. På deras hemsida kan du även se vilka långivare och banker som de jämför. Där kan du även se deras över 20000 Trustpilot-betyg.

Att jämföra privatlån kan vara en komplicerad process, men med hjälp av en låneförmedlare kan du förenkla denna uppgift på din jakt för att hitta de bästa räntan och bästa villkoren för ett privatlån. Här har vi skrivit om hur man kan går tillväga och vad man kan tänka på när man jämför privatlån via en låneförmedlare:

Att jämföra privatlån via låneförmedlare

Vi hoppas direkt in i vad en låneförmedlare är, hur man kan jämföra låneförmedlare och sedan privatlån:

Vad är en låneförmedlare av privatlån?

En låneförmedlare är en tjänst som hjälper dig att jämföra olika privatlån från flera banker och kreditinstitut. Genom att använda en låneförmedlare kan du snabbt få en överblick över de alternativ utan att behöva ansöka om lån hos varje enskild långivare.

Eventuella fördelar med att använda en låneförmedlare

 • Tidseffektivt: Du slipper ansöka hos varje långivare separat.
 • Endast en kreditupplysning: Låneförmedlaren tar oftast bara en kreditupplysning som delas med alla långivare, vilket minskar påverkan på din kreditvärdighet. Om det är viktigt för dig så se till att välja en låneförmedlare som tar bara en.
 • Större chans till bra villkor: Genom att jämföra flera erbjudanden ökar chansen att hitta bättre räntor och villkor.

Steg för att jämföra privatlån via låneförmedlare

Så här kan det gå till:

1. Välj en låneförmedlare

Det finns flera låneförmedlare att välja mellan. Kända namn inkluderar Zmarta, Lendo, och Advisa. Välj en förmedlare med bra recensioner och som arbetar med många långivare. Du kan till exempel jämföra i våran jämförelse här ovan.

2. Fyll i en ansökan

När du har valt en låneförmedlare, fyller du i en ansökan på deras hemsida. Du behöver vanligtvis ange:

 • Personuppgifter (namn, personnummer, kontaktinformation)
 • Information om din ekonomi (inkomst, anställningsform, boendekostnader)
 • Hur mycket du vill låna och eventuell återbetalningstid

3. Vänta på erbjudanden

Efter att du skickat in din ansökan, kommer låneförmedlaren att skicka din information till sina samarbetspartners. Inom kort kommer du att få erbjudanden från olika långivare. Detta kan vanligtvis ta allt från några minuter till några timmar. Kontrollera vad låneförmedlaren skriver om detta om det är extra viktigt för dig.

4. Jämför erbjudanden

När du har fått erbjudandena, jämför dem noggrant. Tänk på följande:

 • Ränta: Jämför den nominella räntan och den effektiva räntan, som inkluderar alla avgifter.
 • Avgifter: Kontrollera om det finns uppläggningsavgifter, aviavgifter eller andra dolda kostnader.
 • Återbetalningstid: Längre återbetalningstid kan ge lägre månadskostnad men högre total kostnad.
 • Villkor: Läs igenom lånevillkoren noggrant, inklusive vad som händer om du vill lösa lånet i förtid.

5. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar dig bäst baserat på dina behov och ekonomiska situation. När du har gjort ditt val, signerar du oftast avtalet digitalt med BankID eller annan e-legitimation. Om det är viktigt för dig se till att välja en som erbjuder det.

6. Utbetalning

Efter att du signerat låneavtalet, kommer pengarna att betalas ut till ditt konto. Hur lång tid detta tar kan variera, men ofta får du pengarna inom en till tre arbetsdagar. Fråga eller läs på om det är viktigt för dig.

Slutsats

Att jämföra privatlån via en låneförmedlare kan vara ett smart och tidseffektivt sätt att försöka hitta de bästa lånevillkoren. Genom att följa stegen ovan kan du förhoppningsvis göra en välgrundad och trygg låneansökan.

Lycka till med din låneansökan! Och du, ha alltid en plan för hur du ska kunna betala tillbaka lånet.

Tips att tänka på när du jämför privatlån

 • Din kreditvärdighet: En hög kreditvärdighet ger oftast bättre lånevillkor. Se till att din ekonomiska situation är så bra som möjligt innan du ansöker.
 • Jämför flera låneförmedlare: Du kan använda flera låneförmedlare för att få en ännu bredare överblick över marknadens erbjudanden.
 • Läs recensioner: Läs recensioner och omdömen om låneförmedlaren för att säkerställa att de är pålitliga och har bra kundservice.
 • Var realistisk: Ansök om ett lån som du faktiskt har råd att betala tillbaka. Överskuldsättning kan leda till ekonomiska problem i framtiden.

Senast uppdaterad: 13 juni, 2024