Hur vet man vilken låneförmedlare man ska välja?


Vi har uppdaterat listan över låneförmedlare: 2024-04-19. Börja jämföra här för att försöka hitta den bästa låneförmedlaren 2024 för just dig!
Innehåller annonslänkar
Advisa Bästa låneformedlare
  • Ränta: 5,20% – 33,99%
  • Belopp: 5000kr - 600.000kr
  • Löptid: 1mån - 20år
  • Jämför helt gratis!
Till låneförmedlare →
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% – 33,99% (Uppdaterat februari 2024).
Kommentar:
Advisa grundades redan 2011 och har sedan dess vuxit till en av Sveriges största låneförmedlare och som idag ägs av Sambla Group AB. Advisa jämför enligt deras hemsida 40 långivare med endast 1 kreditupplysning hos UC. Det står även att det är gratis att jämföra, det vill säga ansöka för att se vilka låneerbjudanden man eventuellt kan få.

Att välja rätt låneförmedlare kan vara en utmaning eftersom det finns många att välja mellan. Här är några tips för att hjälpa dig att fatta beslutet:Läs recensioner

Kolla in kundrecensioner och betyg online. Detta kan ge dig en uppfattning om hur nöjda kunderna är med låneförmedlarens tjänster och hur effektiva de är på att hitta bra låneerbjudanden.

Jämför låneförmedlare

Börja med att jämföra olika låneförmedlare. Läs om deras tjänster, villkor och avgifter. Använd jämförelsesajter för att se vilka låneförmedlare som är populära och få en överblick över deras erbjudanden.

Personlig ekonomi

Tänk på din egen ekonomiska situation och vad du behöver låna pengar till. Vissa låneförmedlare kan vara bättre anpassade för vissa typer av lån, såsom bostadslån, billån eller privatlån.

Transparens

Se till att låneförmedlaren är transparent gällande sina avgifter och eventuella dolda kostnader. En bra låneförmedlare bör vara tydlig med sina villkor och kostnader.

Ansökningstid

Om du behöver pengarna snabbt kan det vara viktigt att välja en låneförmedlare med snabb ansökningsprocess och snabbt besked om lånet beviljas.

Kundtjänst

Testa låneförmedlarens kundtjänst genom att ställa frågor och se hur snabbt och professionellt de svarar. En bra kundtjänst är viktigt om du behöver hjälp eller har frågor under processen.

Omförhandling av befintliga lån

Vissa låneförmedlare erbjuder även omförhandling av befintliga lån, vilket kan vara användbart om du vill sänka dina räntekostnader eller förändra dina lånevillkor.


Sammanfattning av Hur vet man vilken låneförmedlare man ska välja?

Tänk på att det är viktigt att jämföra olika låneförmedlare och ta hänsyn till alla dessa faktorer innan du fattar ditt beslut.


Senast uppdaterad: 19 februari, 2024