Är det gratis att använda en låneförmedlare?


Vi har uppdaterat listan över låneförmedlare: 2024-03-03. Börja jämföra här för att försöka hitta den bästa låneförmedlaren 2024 för just dig!
Innehåller annonslänkar
Advisa Bästa låneformedlare
 • Ränta: 3,06% – 29,99%
 • Belopp: 5000kr - 600.000kr
 • Löptid: 1mån - 20år
 • Jämför helt gratis!
Mer info →
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% – 29,99% (Uppdaterat januari 2021).
Kommentar:
Advisa grundades redan 2011 och har sedan dess vuxit till en av Sveriges största låneförmedlare och som idag ägs av Sambla Group AB. Advisa jämför enligt deras hemsida 40 långivare med endast 1 kreditupplysning hos UC. Det står även att det är gratis att jämföra, det vill säga ansöka för att se vilka låneerbjudanden man eventuellt kan få.

Att använda en låneförmedlare när du är i behov av att låna pengar kan vara en klok strategi för att försöka hitta det bästa möjliga låneerbjudandet. Många undrar dock om det verkligen är kostnadsfritt att använda tjänsterna från en låneförmedlare. Här nedan utforskar vi denna frågeställning mer i detalj, tittar på hur låneförmedlare fungerar, och ger några viktiga punkter att tänka på under processen.

Jämför låneförmedlare här ovan

När du har läst klart den här guiden kan du börja jämföra olika alterantiv här ovan.Vad gör en låneförmedlare?

En låneförmedlare agerar som en mellanhand mellan låntagare och en rad olika långivare. Genom att samla in din låneansökan och skicka den vidare till flera banker och kreditinstitut, kan låneförmedlaren ge dig en översikt över olika lånealternativ som matchar din ekonomiska situation.

Är tjänsten från en låneförmedlare verkligen gratis?

 1. Inga avgifter för låntagaren: Vanligtvis tar låneförmedlare inte ut några avgifter direkt från dig som kund. Istället får de betalt genom provisioner från de banker och långivare de samarbetar med.
 2. Provisioner från långivare: Låneförmedlare får oftast en provision för varje lån de förmedlar. Det betyder att de endast tjänar pengar om du väljer att acceptera ett låneerbjudande genom dem.
 3. Neutrala låneförslag: Trots att de får betalt av långivarna, upplever vi att låneförmedlare ofta sträva efter att ge neutrala och objektiva förslag på lån som passar din situation. Åtminstone de seriösa.

Viktiga punkter att överväga när man ska jämföra lån via låneförmedlare:

 • Välj först rätt låneförmedlare: Inte alla låneförmedlare är lika. Jämför deras tjänster, se vilka långivare de samarbetar med och vilka typer av lån de specialiserar sig på.
 • Totala lånekostnaden: Se inte bara på den månatliga betalningen utan fokusera på den totala kostnaden för lånet, inklusive alla räntor och avgifter.
 • Läs noggrant villkor och det finstilta: Var noga med att läsa igenom alla villkor och finstilta detaljer. Det kan finnas dolda avgifter eller kostnader som du bör vara medveten om.
 • Kreditupplysningar och kreditvärdighet: Var medveten om att flera kreditupplysningar kan påverka din kreditvärdighet. Vissa låneförmedlare gör endast en kreditupplysning som delas med flera långivare. Det kan alltså vara en fördel för dig.

Att använda en låneförmedlare kan vara ett effektivt sätt att hitta ett passande lån för dig. Tjänsten ger dig möjlighet att jämföra olika lån och villkor, vilket kan spara både tid och pengar. Kom dock ihåg att alltid göra en noggrann jämförelse och läsa alla villkor noggrant. Genom att vara väl informerad kan du fatta ett beslut som är bäst för din ekonomiska situation. Du bör aldrig låna mer pengar än du vet att du klarar av att betala tillbaka.