5 saker du måste veta om Sambla


Vi har uppdaterat listan över låneförmedlare: 2024-04-19. Börja jämföra här för att försöka hitta den bästa låneförmedlaren 2024 för just dig!
Innehåller annonslänkar
Advisa Bästa låneformedlare
  • Ränta: 5,20% – 33,99%
  • Belopp: 5000kr - 600.000kr
  • Löptid: 1mån - 20år
  • Jämför helt gratis!
Till låneförmedlare →
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% – 33,99% (Uppdaterat februari 2024).
Kommentar:
Advisa grundades redan 2011 och har sedan dess vuxit till en av Sveriges största låneförmedlare och som idag ägs av Sambla Group AB. Advisa jämför enligt deras hemsida 40 långivare med endast 1 kreditupplysning hos UC. Det står även att det är gratis att jämföra, det vill säga ansöka för att se vilka låneerbjudanden man eventuellt kan få.

Att använda en tjänst som Sambla för att jämföra och ansöka om lån kan vara en effektiv väg för att hitta de bästa lånevillkoren. Sambla är en låneförmedlare som hjälper konsumenter att jämföra olika låneerbjudanden från flera banker och kreditinstitut. Här är fem viktiga saker att tänka på när du använder Sambla:1. Samblas roll som låneförmedlare

Det första att förstå är Samblas roll i låneansökningsprocessen. Som låneförmedlare agerar Sambla som en mellanhand mellan dig och potentiella långivare. De samlar in din låneansökan och skickar den vidare till flera banker och kreditinstitut för att få fram olika låneerbjudanden. Detta kan spara dig tid eftersom du inte behöver kontakta varje långivare individuellt. Det är dock viktigt att komma ihåg att Sambla inte är den som ger lånet; de fungerar istället som en tjänst för att hjälpa dig att jämföra olika erbjudanden.

2. Fördelarna med att använda Sambla när du ska jämföra lån

Genom att använda Sambla kan du potentiellt få tillgång till bättre lånevillkor jämfört med att direkt kontakta en enskild bank. Eftersom de samarbetar med flera långivare, kan de hjälpa dig att hitta erbjudanden som kanske inte är tillgängliga på den öppna marknaden. Detta kan inkludera lägre räntor, bättre återbetalningsvillkor eller lägre avgifter. Det är viktigt att noga granska och jämföra de erbjudanden du får via Sambla för att se till att du väljer det bästa alternativet för din situation.

3. Förståelse för räntor och andra avgifter

När du får låneerbjudanden via Sambla är det viktigt att du noggrant granskar och jämför räntor och avgifter. Tänk på att den lägsta räntan inte alltid innebär det bästa erbjudandet. Det kan finnas andra avgifter och kostnader associerade med lånet som påverkar den totala kostnaden. Det är också viktigt att förstå om räntan är fast eller rörlig, och hur detta påverkar dina framtida återbetalningar. Läs alltid det finstilta och var medveten om alla kostnader som är associerade med lånet.

4. Vikten av att ge korrekt information

När du använder Sambla är det avgörande att du tillhandahåller korrekt och aktuell information i din låneansökan. Informationen du ger kommer att användas för att bedöma din kreditvärdighet och för att hitta lämpliga låneerbjudanden. Felaktig eller ofullständig information kan leda till mindre fördelaktiga låneerbjudanden eller att du blir avvisad av långivare. Var därför noga med att fylla i alla nödvändiga fält i ansökningsformuläret och se till att all information är korrekt och uppdaterad.

5. Långsiktiga ekonomiska konsekvenser

Är Sambla Bästal låneförmedlaren

Slutligen, när du använder Sambla för att hitta ett lån, bör du överväga de långsiktiga ekonomiska konsekvenserna av ditt lån. Ett lån är ett långsiktigt finansiellt åtagande och det är viktigt att du är säker på att du kan uppfylla återbetalningskraven. Tänk på hur lånet passar in i din övergripande ekonomiska plan och om du har möjlighet att hantera återbetalningarna utan att det påverkar din ekonomiska stabilitet. Att inte kunna betala tillbaka lånet i tid kan ha allvarliga konsekvenser för din kreditvärdighet och ekonomiska hälsa.


Senast uppdaterad: 17 mars, 2024