5 saker du bör tänka på när du ska jämföra lån


Vi har uppdaterat listan över låneförmedlare: 2024-03-03. Börja jämföra här för att försöka hitta den bästa låneförmedlaren 2024 för just dig!
Innehåller annonslänkar
Advisa Bästa låneformedlare
  • Ränta: 3,06% – 29,99%
  • Belopp: 5000kr - 600.000kr
  • Löptid: 1mån - 20år
  • Jämför helt gratis!
Mer info →
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% – 29,99% (Uppdaterat januari 2021).
Kommentar:
Advisa grundades redan 2011 och har sedan dess vuxit till en av Sveriges största låneförmedlare och som idag ägs av Sambla Group AB. Advisa jämför enligt deras hemsida 40 långivare med endast 1 kreditupplysning hos UC. Det står även att det är gratis att jämföra, det vill säga ansöka för att se vilka låneerbjudanden man eventuellt kan få.

Att jämföra lån är en viktig process för att säkerställa att du väljer det bästa alternativet för din ekonomiska situation. Här är en guide med fem centrala punkter att tänka på när du jämför lån:1. Räntesatser och Kostnader

Räntesatsen är avgörande för den totala kostnaden för lånet. Jämför både den nominella räntan och den effektiva räntan mellan olika lånealternativ. Glöm inte att ta hänsyn till eventuella uppläggningsavgifter och andra administrationskostnader som kan tillkomma.

2. Lånevillkor

Se över lånevillkoren noggrant. Detta inkluderar återbetalningstid, möjlighet till amorteringsfrihet, och eventuella villkor för förtida återbetalning. Ett längre lån kan innebära lägre månadskostnader, men också högre total räntekostnad över tid.

3. Lånebelopp

Bestäm hur mycket du faktiskt behöver låna. Det kan vara frestande att låna mer än nödvändigt, men kom ihåg att högre lån innebär högre total återbetalning. Jämför olika långivares maxbelopp och se till att lånebeloppet matchar ditt behov.

4. Flexibilitet och Anpassningsbarhet

Överväg hur flexibelt lånet är. Kan du ändra återbetalningsplanen om dina ekonomiska förhållanden förändras? Vissa långivare erbjuder mer flexibilitet än andra, vilket kan vara viktigt om du till exempel skulle förlora din inkomst eller stå inför oförutsedda utgifter.

5. Långivarens Rykte och Kundservice

Undersök långivarens rykte och kvaliteten på deras kundservice. Läs recensioner och kundomdömen för att få en uppfattning om hur långivaren hanterar sina kunder och deras supportprocess. En pålitlig långivare med bra kundservice kan göra stor skillnad, särskilt om du stöter på problem eller har frågor om ditt lån.