3 bra att veta när man ska jämföra lån


Vi har uppdaterat listan över låneförmedlare: 2024-04-19. Börja jämföra här för att försöka hitta den bästa låneförmedlaren 2024 för just dig!
Innehåller annonslänkar
Advisa Bästa låneformedlare
  • Ränta: 5,20% – 33,99%
  • Belopp: 5000kr - 600.000kr
  • Löptid: 1mån - 20år
  • Jämför helt gratis!
Till låneförmedlare →
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09. Advisa arbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 5,20% – 33,99% (Uppdaterat februari 2024).
Kommentar:
Advisa grundades redan 2011 och har sedan dess vuxit till en av Sveriges största låneförmedlare och som idag ägs av Sambla Group AB. Advisa jämför enligt deras hemsida 40 långivare med endast 1 kreditupplysning hos UC. Det står även att det är gratis att jämföra, det vill säga ansöka för att se vilka låneerbjudanden man eventuellt kan få.

När det kommer till att låna pengar, är det viktigt att hitta det bästa möjliga lånet för din specifika situation. Detta kan vara en komplex process med många variabler att ta hänsyn till. Det finns ett stort antal långivare och låneförmedlare där ute, och alla erbjuder olika räntor, avgifter, och villkor. Dessutom är det viktigt att ta hänsyn till faktorer som kundservice och företagets rykte. Med alla dessa variabler, kan det vara svårt att veta var man ska börja. Den här guiden är tänkt att hjälpa dig att jämföra olika långivare och låneförmedlare på ett effektivt sätt, så att du kan hitta det lån som bäst passar dina behov.Räntor och avgifter

Räntor och avgifter är det mest uppenbara att jämföra mellan olika långivare och låneförmedlare. Det kan dock vara komplicerat att göra detta på egen hand, då olika långivare och förmedlare kan strukturera sina avgifter på olika sätt. Några kan till exempel inkludera alla avgifter i räntan, medan andra kan ta ut dem separat. Därför är det bra att leta efter jämförelsetjänster som inkluderar en beräkning av den effektiva räntan, vilket tar hänsyn till både räntan och alla avgifter.

Sök på flera jämförelsesidor och försäkra dig om att du förstår hur räntan och eventuella avgifter beräknas. Titta på den effektiva räntan för att få en rättvis jämförelse mellan olika lån.

Lånevillkor

Ett annat viktigt område att jämföra är lånevillkoren. Detta kan inkludera villkor för förtida återbetalning, räntefria perioder, återbetalningsplaner, och så vidare. Olika långivare och förmedlare kan ha mycket olika villkor, vilket kan göra stor skillnad i den totala kostnaden och flexibiliteten för ditt lån.

Läs igenom lånevillkoren noggrant och jämför dem mellan olika långivare och förmedlare. Tänk på hur dessa villkor passar med din ekonomiska situation och planer för framtiden. Till exempel, om du planerar att betala tillbaka lånet tidigt, vill du kanske hitta en långivare som inte tar ut avgifter för förtida återbetalning.

Omdömen och kundservice

Slutligen bör du överväga långivarnas och förmedlarnas rykte och kundservice. Detta kan vara svårt att jämföra objektivt, men kundrecensioner och omdömen kan ge dig en idé om hur bra varje företag är på att hantera kundfrågor och problem.

Sök efter omdömen och kundrecensioner online för att få en uppfattning om varje långivares och förmedlares kundservice. Se upp för återkommande problem i recensionerna, som kan vara ett tecken på större problem. Tänk också på att det inte bara handlar om att hitta den billigaste långivaren, utan också om att hitta en som du kan lita på och som kommer att ge dig god service.


Senast uppdaterad: 25 januari, 2024